Hans Etman

Hans Etman

“Dialoog verbindt. Dialoog is geen discussie of debat. Elke gespreksvorm heeft zijn eigen functie en een dialoog helpt om samen meer kennis en begrip te krijgen. Het woord komt uit het Grieks (διάλογος) en betekent letterlijk ‘door rede’ of ‘door woorden’. Ik hou van dialoog.

In mijn werk zet ik de dialoog graag in. Ik ben dagvoorzitter, gespreksleider en heb zelfs een boekingsbureau voor dagvoorzitters en gespreksleiders (http://www.dagvoorzitter.nl). Dat betekent dat ik dagelijks met dialoog bezig ben en er ook mijn boterham mee verdien. Dus zet ik me ook graag in voor de dialoog.
Sinds 2011 ben ik enthousiast en met veel plezier vrijwillig gespreksleider voor de Week van de Dialoog (toen nog Dag van de Dialoog). Het is prachtig om mee te maken dat gewone mensen gewoon met elkaar een gewoon gesprek kunnen voeren. En dat zorgt er dus eigenlijk voor dat bijzondere mensen op een bijzondere manier een bijzonder contact hebben.”